Suurten muutosten vuosi

Kiltautuminen ja killan uusi nimi Vuonna 2005 kilta täytti viisi vuotta, jolloin jo parina aikaisempana vuonna voimakkaasti ajettu kiltautuminen tuli vihdoin mahdolliseksi.

Man@gerin edaattorit olivat edenneet urallaan TTYY:n hallitukseen asti ja heidän suosiollisella avustuksellaan ylioppilaskunnan edustajiston kokous saatiin sovittua sopivasti 5-vuotisjuhlia edeltävälle viikolle. 16.3.2005 TTYY:n edustajisto myönsi kuin myönsikin Man@gerille kauan haaveillun kiltastatuksen. Samalla killalle hyväksyttiin uudet, nykyiset säännöt.

Sääntömuutoksen vuoksi kilta piti keväällä normaalin yleiskokouksen lisäksi yhden ylimääräisen kokouksen. Prosessi oli siis hyvinkin monimutkainen, ainakin yhdistystoimintaan melko vihkiytymättömälle hallitukselle.

Kiltautumisen myötä myös organisaation nimi piti keksiä uudelleen: ”Tietojohtamisen ammattiainekerho Man@ger” ei luonnollisesti enää tullut kyseeseen. Ensimmäiseksi päätettiin, että nimessä säilytetään teksti ”Man@ger”, jos kohta @-merkistä käytiin useampikin keskustelu – merkin viljely kun oli jokseenkin urpoa jo vuonna 2005. Halu jatkuvuudelle kuitenkin voitti ja merkki säilytettiin. Seuraavaksi päätettiin koko nimi. Vaihtoehtoina oli ”Tietojohtamisen kilta Man@ger” ja ”Tietojohtajakilta Man@ger”. Jälkimmäiseen päädyttiin, koska se oli enemmän puheenjohtajan mieleen. Eläköön diktatuuri!

Parhaiten kiltautumisprosessin aikaisia tuntemuksia kuvaa oheinen Studia Median juttu. Siitä käy ilmi, että killaksi haluttiin ennen kaikkea siksi, että oltaisiin tasavertaisia muiden kiltojen kanssa niin opiskelijoiden kuin yritysmaailmankin silmissä. Erityisesti tuotantotalouden kilta Indecsin ikeen alta oli kova halu pois. Jälkikäteen on huojentavaa todeta, ettei jutussa mainittuja kuohuviinejä viilennetty turhaan!

Killan nimivaihtoehdot olivat ”Tietojohtamisen kilta Man@ger” ja ”Tietojohtajakilta Man@ger”.

Jälkimmäiseen päädyttiin, koska se oli enemmän puheenjohtajan mieleen.

Man@ger hakee kerhosta killaksi

Studia Media 16.3.2005 Tiina Nypelö Tietojohtamisen ammattiainekerho Man@ger hakee kerhonsa muuttamista killaksi. 16.3 edustajiston kokouksessa päätetään, voivatko tietojohtajat kohta juhlia kiltahuoneensa kastajaisia. Projekti sai lopullisen sysäyksen kun edustajiston syksyllä 2004 hyväksymien kiltautumiskriteerien ehdot vihdoin täyttyivät kerhon täytettyä viisi vuotta helmikuussa. Muutosta halutaan lähinnä sekaannusten välttämiseksi ja tasavertaisuuden vuoksi. Man@gerin hallituksen puheenjohtaja Jouni Paavilainen kertoo, että käytännössä juuri mikään ei muutu. – Hakemisen syitä on esimerkiksi se, että fuksit eivät syksyllä joudu ihmettelemään miksi Man@ger on kerho. Yrityksissä on totuttu siihen, että killat ovat tekniikan opiskelijoiden organisaatioita. Nimekkeellä on vakuuttavampi kaiku kuin ammattiainekerholla. Puheenjohtajan mukaan myös äänioikeus kiltaneuvostossa on tervetullut etuus. Samalla hän toivoo, että kiltautuminen korjaisi TTY:n sisällä olevia harhakuvitelmia. – Man@gerin ajatellaan usein olevan jonkinlainen Tuotantotalouden kilta Indecsin alakerho. Kriteerit määrittelevät prosessia TTYY:n edustajisto hyväksyi kiltautumiskriteerit syksyllä 2004. Ne määrittelevät ehdot, jotka killoiksi haluavien pitää täyttää. Hakijoilta odotetaan jatkuvaa toimintaa ja tunnollista velvollisuuksien hoitoa yliopistoa sekä ylioppilaskuntaa kohtaan. Kerho voi hakea muutosta toimittuaan viisi vuotta, ja sen tulee vastata koulutusohjelmaa, jolla on oma sisäänotto. Kuohuviinit ovat jo kylmässä Ammattiainekerhon kohtalosta päätetään tänään keskiviikkona edustajiston kokouksessa. Paavilaisen mukaan kerholla ollaan toiveikkaita ja luottavaisia. Kokoukseen on lähdössä joukko jäseniä valmiina juhlimaan suotuisaa päätöstä, halu killaksi on kova. – Haluamme korostaa myös sitä, ettei idea ole hetken mielijohde vaan pidemmän ajan prosessi. Yritystä oli jo viime vuonna. Jos edustajisto kaikesta huolimatta päättääkin evätä hakemuksen, jää monta kuohuviinipulloa juomatta. Uuden kiltahuoneen kastajaisia odotetaan jo innokkaasti.

Managerit toimareiden tilalle

Seitsemänhenkisen hallituksen lisäksi toimintaa pyöritti yhdeksän toimihenkilöä. Huikeana innovaationa heitä ei kuitenkaan
nimitetty ”vastaaviksi” vaan ”managereiksi”. Niinpä naamaläystäkkeessä komeilivat tittelit kiltismanageri, webbimanageri, sporttimanageri, kv-manageri, fuksimanageri, Tiedon polun manageri, TEK-manageri, päätoimittaja ja Man@ger-guru. Kaksi viimeistä eivät tosin ihan noudattaneet valittua logiikkaa, kuten nokkelimmat varmasti havaitsivatkin. Idea kuitenkin jäi elämään vuosiksi.

Man@ger Incognito syntyy

Ensimmäinen kiltaleti

Vuonna 2005 Man@gerin ihka ensimmäinen Kiltalehti näki myös päivän valon.  Kilta lehti nimettiinkin kekseliään nerokkaasti “kiltalehti”. Lehden pituus on 20 sivua ja pitää sisällään seuraavat kiinnostavat artikkelit:

Päivi Päätoimittajan palsta
JonppaPonpan salaiset tunnustukset
Man@ger’s 5th anniversary
Tutkintorakenneuudistus koskee jokaista
Fuksin päivä
Murheiluraportti
Kiltatytöt
Tiedon polku -WTF
Man@gerin phuksit hupeltamassa
Man@ger ja kansainvälistyminen
Must’ on tullu urheiluhullu
Man@gerin uutisia
Optimointi
Sinkkutytön vaikea kasvutarina
Horo&Skooppi
Wappukalenteri

 

 

Hallitus

Puheenjohtaja: Jouni Paavilainen

Sihteeri: Satu Luoma

Rahastonhoitaja: Jussi Myllärniemi

Yritysvastaava: Sasim Shamlou

Emäntä: Elina Lankinen

Isäntä: Petri Kirjavainen

Tiedotusvastaava: Esko Oramaa

Toimarit

Fuksimanagerit: Elisa Nykänen & Santtu Salonen

Sporttimanageri: Markus Eteläpelto

Webbimanageri: Tuomas Caven

Kerhismanageri: Esa Kuivaniemi

Kv-manageri: Timo Savolainen

Tiedon Polun manageri: Antti Järvensivu

Päätoimittaja: Päivi Tuominen

TEK-manageri: Eero Judin

Man@ger-guru: Mikko Juola

Kiltalehdet

Vuoden 2005 jälkeen kiltalehti on ilmestynyt kaksi kertaa vuodessa. Löydät jatkossa linkin vuoden kiltalehtiin aina sivun alareunasta