Man@ger Idolls
- Menestys jo ensimmäisellä kerralla -

Keväällä 2006 käynnistettiin tietojohtajien alumnitoiminta. Tietojohtamisen koulutusohjelmasta valmistuneita oli jo yli 40, joten asia alkoi olla ajankohtainen. Ensimmäisessä alumnitapaamisessa Teekkarisaunalla päästiin tapaamaan vanhoja opiskelutovereita sekä verestämään muistoja. Tilaisuudessa myös luotiin pohja alumnitoiminnan säännölliselle järjestäytymiselle. Ensimmäisessä tapaamisessa perustettiin kolmen hengen työryhmä, jonka tehtävänä on kehittää ja suunnitella toimintaa valmistuneille. 

Tapaamisen runsas osallistujajoukko varmisti, että kiinnostusta ja intoa asiaa kohtaan on! 

Alumnitoiminta alkaa!

Man@ger Idollsit järjestettiin ensimmäistä kertaa torstaina 16.3. ravintola Kantri Starissa. Maikkarin Idols -ohjelmat ovat tunnetusti olleet suosittuja ja Man@gerin versio saavutti lähes yhtä suuren suosion. Man@gerin Idollseissa viihdyttämisen taito ratkaisee! 

Ilta alkoi lämppäriksi kutsuttujen Punatulkkujen esiintymisellä. He saivat yleisöltä lämpimän vastaanoton. Tämän jälkeen alkoi jännitys yleisön ja etenkin esiintyjien keskuudessa: oli aika aloittaa kilpailu ja ensimmäinen kilpailija asteli lavalle. Hänen suorituksensa onnistui loisteliaasti ja tunnelma alkoi vapautua. Illan Idolls laulajat osasivat viihdyttää! 

Tuomaristo koostui kahdesta tuomarista. Ensimmäinen tuomari keskittyi esiintymisen syvyyden ja ei-musikaalisten elementtien arviointiin. Toinen tuomari arvioi lauluääntä ja -virettä, sekä koreografioita. Hän pystyy omien sanojensa mukaan “tekemään Idoleita kenestä vain, ikään ja lauluääneen katsomatta”. 

Kiivaan keskustelun jälkeen, Idollsit voitti lauluryhmä Homo Sapiens kappaleellaan Rusketusraidat. Kovan vastuksen antoivat erityisesti kolmanneksi tullut Setä ja toiseksi tullut varmasti tulevaisuudessa Suomen popskenen tähtitaivaalla liitelevä laulajatar. Loppuillasta voittajat paistattelivat valokeiloissa ja tutustuivat julkisuuden tuomiin haittoihin. 

 

Voittojen vuosi

Man@gerin ensimmäinen fuksiväittelyn voitto! 

Ensimmäistä kertaa maailman historiassa ledendaarisen fuksiväittelyn voitti pari Man@gerin omista joukoista. Kaksikko Juho Koskenranta ja Arttu-Matti Matinlauri ottivat niskalenkin vastustajistaan yksi kerrallaan knock-out-tyylisesti. Kaikki keinot olivat sallittuja, sillä iskuja ja iskuyrityksiä vyön alle tuli puolin ja toisin. Pojat olivat ilmeisen tottuneita tähän, eikä mikään tuntunut hetkauttavan heitä tiellä mestaruuteen. 

“Toivoimme, että putoamme ekalta kierrokselta, mutta päästiin jatkoon ja päätettiin mennä loppuun asti.”

“Ennen finaalin alkua onnittelimme
vastustajaa jo hopeasta.”

Tekniikan Akateemisen liiton valtakunnallinen teekkarijäynä

Jäynän paikaksi on valittu Jäynäkeskus Trio. Kuin tilauksesta, ilmeisen keskeisellä paikalla oli jonkun puhelinyhtiön esittelypöytä, joka ammotti tyhjillään. Siinä samassa jäynätiimi piti palaverin ja jakoi jokaiselle oman roolin: tarvittiin asiantuntija, kaksi apulaista ja kuvaaja. 

Ihmiset vaikuttavat kiireisiltä, eikä kukaan tunnu pysähtyvän esittelypöydän ääreen, kunnes eräs mies tarttuu syöttiin. Jäynätiimi selittää hänelle puut ja heinät EU:sta, ihmisperäisistä päästöistä, Ruotsin oikeusministeriöstä sekä vallitsevasta säätilasta. Mies on kiinnostunut, joten asiantuntija ottaa esiin pienen mustan laatikon, mittalaitteen, ja pyörittelee sitä miehen ympäri ja eessuntaas. Toinen apulaisista saa hyvät mittaustulokset, joita esitellään miehen ollessa täysillä mukana tilanteessa. Hänelle kerrotaan hiilidioksidiarvojen olevan normaali-ihmistä korkeammalla. Ruokavaliolla ja jollain naurujoogalla voi kuitenkin vaikuttaa asiaan, joten hätää miehellä ei ole. Viimeisenä lohtuna miehelle kerrotaan, että häntä on jäynätty teekkareiden toimesta. Mies ei vaikuttanut pahastuvan, varsinkaan kun hänelle tarjottiin vadelmanmakuinen Trip-juoma, kiitetään, ja toivotetaan hyvää päivänjatkoa. 

6-vuotissynttärit

Man@ger juhlisti 6-vuotissynttäreillään jo koulun alkamista. Ala-aste-ajoilta moni varmasti muistaa reissuvihot, joihin opettajat kirjoittivat viestejä niin tekemättömistä läksyistä kuin toisten kiusaamisesta. Nämä ehkä ristiriitaisia tunteita herättävät muistot nousivat pintaan, kun Man@gerin sitsien käsiohjelmat oli koottu reissuvihon muotoon. Sitsit kokonaisuudessaan järjestettiin koulutiloissa, illan aikana oli mahdollista kuvauttaa itsensä ja partnerinsa koulukuvassa ja iltaa jatkettiin limudiskon merkeissä.

Vuonna 2006 vuosijuhlien lahjat jaettiin vielä pääjuhlassa, pääruuan ja jälkiruuan välissä. Lahjaksi Man@ger sai nopeaan kumottujen lahjapullojen lisäksi repullisen hittejä, kotiviiniä, sätkätarvikkeita ja huumeita, trippimehua, kaljaa, mikron, värityspaketin, ystäväkirjan, lippalakkeja ja paljon muuta. 

 

 

“Reissuvihko osoittautui menestykseksi – koko pöytä ahertaa niiden kimpussa ja laskee Loves-prosentteja.”

Hallitus

Puheenjohtaja: Satu Luoma
Sihteeri: Elina Lankinen
Rahastonhoitaja: Teemu Joensuu
Yritysvastaava: Arttu-Matti Matinlauri
Emäntä: Kaisa Niiranen
Isäntä: Arttu Vuorinen
Tiedotusvastaava: Santtu Salonen

 

 

 

 

Toimarit

Fuksimanageri: Santtu Salonen
Nuorempi fuksimanageri: Markus Eteläpelto
Sporttimanageri: Pasi Pakarinen
Webbimanageri: Raimo Gratseff & Kari-Matti Mäkelä
Kiltismanageri: Laura Jauhiainen
Excumanageri: Juho Koskenranta
Opintomanageri: Juuso Kuusinen
Yritysmanageri: Klaus Kianen
Päätoimittaja: Petri Kirjavainen
TEK-manageri: Jussi Myllärniemi
Man@ger-guru: Jouni Paavilainen

 

Kiltalehdet

Haluatko tietää lisää vuosijuhlista, Man@ger Idollsista tai fuksiväittelyn voitosta? Voit lukea täysimittaiset jutut kiltalehdestä!

Kyseisessä kiltalehdessä kerrotaan myös, kuinka tilata Olut viittomakielellä, mikäli sattuu yllättäen menettämään puhekykynsä. Sekä paljon muuta!

Kiinnostaako sinua sittenkin enemmän alumnitoiminta tai jäynäkilpailu?