“Vuoden tärkeimpänä saavutuksena hallituksen puolesta sanoisin, että useat eri tapahtumat saatiin kunnialla järjestettyä. Tästä kuuluu kiitos koko vuoden 2009 hallitukselle sekä aktiivisille jäsenille. Ilman hyvää tiimihenkeä ja rentoa meininkiä tapahtumien läpivienti olisi ollut raskasta. Yhteishenkeä killassa onkin kehuttu monelta eri suunnalta ja se on myös näkynyt konkreettisesti. Monet, jotka ovat olleet identiteettikriisissä miettiessään haluavatko jatkaa opiskelujaan tietojohtamisen parissa vai muualla, ovat kuuleman mukaan päätyneet jatkamaan osittain jo pelkästään hyvän yhteishengen vuoksi.

Vuoden 2009 lopussa tapahtui jonkinasteinen sukupolven vaihdos, koska harvinaisen monet hallitus- ja kilta-aktiivit valmistuivat lyhyen ajan sisään ja poistuivat näyttämästä nuorille esimerkkiä aktiivisesta toiminnasta. Iso kiitos man@gerilaisuudesta kuuluukin näille valmistuneille sekä heitä ennen yli sadalle valmistuneelle tietojohtajalle.”

– Johannes Karjalainen, Harmaat vuodet: Man@gerin ensimmäinen vuosikymmen

Athene ekskursio

Kiltalehti 1/2008:

“Vaikka muistikuvat Man@gerin exculta Otaniemeen sisarkiltamme Athenen hellään huomaan ovat pitkiä kuten 60-70-luvun hippiletit konsanaan, reportterimme on saanut taltioitua kokemastaan infoähkystä vain pieniä osia laulun muotoon. Kerrottakoon kaikille lukijoille taustatietoina, että Athenelle excuiltiin 9.-10.4. ja iltamme Otaniemessä oli varsin hippiteemainen. “

(Sävel: Päivänsäde ja menninkäinen) 

Man@ger kun aloitti retken bussin ovi jäi jälkeen hetken eikä päästy lähtemään. Tuskanhiki otsaan hiipi excuilijat jo vauhdilla riipi obeliskilla kun seisottiin. Kun toisen bussin suuren näimme vastaan tulevan se juuri oli haettu paikkaamaan. Kas excuilijamme ennen päivänlaskua viel voi Athenelle päästä kyläilemään.

Haastelivat toisiansa Man@ger suonissansa tunsi pientä etumatkaa. Maistoin: alkukeittoani kongi kumuten korvissani Timo laulaa luikauttaa! Ei haittaa vaikka löylyihin en koskaan päässytkään oli meressä silti hyvin mukavaa. Käy Athenella niin umpisolmuun näyttävät he tien ja sillikselle aamul’ vie!

Man@ger tuumi: Athene-kulta kohta lähtee kunto multa, enkä toivo kr-hhmm-laa. Pois mun täytyy kohta mennä ellen kohta Munkkiniemeen ennä niin en IBM:ää nää. Niin lähti reipas Man@gerimme mutta vieläkin, kun bussikuski firmaan suhailee, mä mietin miksi Athene niin mesta paikka on, ja mennääks kohta uudestaan.

Vuoden liikuttaja -palkinto

Aktiiviset man@gerilaiset viihtyivät koko vuoden ajan innolla urheilun ääressä ja hyvää menestystä – voittoja ja lähes voittoja– nautittiin muun muassa kaukalopallon ja pesäpallon saralla. Oli pesäpalloa laitosta vastaan sekä Wapun aikoihin muiden kiltojen kanssa järjestettävät ensimmäiset yliopiston sisäiset Wappulympics Gamesit. Kisoissa Man@ger mainosti jo toista kertaa koko TTY:n laajuisena uutta urheilulajia, kännimaalipalloa, joka
erehdyttävästi muistutti sokeiden pelaamaa maalipalloa. Pitkin nurmikoita kontaten, hyppien ja heittäytyen silmät sidottuna useat kymmenet teekkarit pyrkivät estämään kilisevän pallon pääsyä maalitolppien väliin. Kiitoksena aktiivisesta urheiluhenkisyydestä
kilta palkittiinkin heti keväällä 2009 Vuoden liikuttaja
-palkinnolla vuoden 2008 aktiivisesta liikkumisesta.

Uusi kiltahuone

Vuoden 2008 kesällä Man@ger muutti uuteen kiltahuoneeseen Konetalon kiltakäytävälle huoneeseen K1723. Muuton yhteydessä kiltahuoneen seinää koristamaan maalattiin tottakai Man@gerin logo. Kiltalehdessä 2/2008 avattiin logon maalausurakkaa: 

“Kyseinen, todistettavasti maailman suurin Man@gerin logo syntyi kiltiksen seinälle hyvissä ajoin ennen koulun alkua. 080808 oli suosittu hääpäivä, mutta kyseisenä päivänä laitettiin alulle jotain muutakin suurta, nimittäin Man@gerin logon maalausurakka.

 Maalien, pensseleiden ja muiden työtarvikkeiden metsästyksen jälkeen aloitimme taistelun logon tulostuksesta kalvoille. Pienen säätämisen ja vääntämisen jälkeen saimme logon aseteltua muotoon, joka voitiin heijastaa kiltiksen seinälle. Kattolamput eivät tietenkään toimineet kiltiksellä vielä tällöin, joten maalailu taittui mukavasti kahden piirtoheittimen valaistuksessa (toinen toimi vain valona). 

Muutkin aistimme saivat tekemistä, kun pieni miniradio särisi ja rätisi vierellämme ja maalien huumaava tuoksu täytti sieraimemme. Valkoista maalia, joka tuosui ja näytti aivan jugurtille, teki melkein mieli jopa maistaa. Tyydyimme kuitenkin vain omiin eväisiimme ja Juveneksen antimiin. 

Muutaman maalailupäivän jälkeen logo oli valmis ja entiset maalausamatöörit olivat saavuttaneet uuden tason maalausurallaan. 

Jälkiviisautta/vinkkejä: 

  • Logon symmetrisyys olisi plussaa.
  •  Logon tallenus sellaisessa muodossa ja osissa, että se on helposti muokattavissa, olisi myös jättekiva.
  •  Trimmatut pensselit olisivat olleet jees. 😉 
  • Lapiota ei kannata jättää maalipönttöön, jos sen haluaa löytää vielä seuraavalla kerralla.

 Maalaillessaan erilaisia kiemuroita, kaarteita ja muotoja, milloin valkoisella, milloin mustalla ja milloin harmaalla, kohosi jostain kysymys: ”Onko tällä kuviolla jokin suurempi merkitys?”

Hallitus

Puheenjohtaja: Juuso Kuusinen

Sihteeri: Anne-Mari Niemelä

Rahastonhoitaja: Laura Niittylä

Yritysvastaava: Juho Koskenranta

Emäntä: Mikko V. Oksanen

Isäntä: Johannes Karjalainen

Tiedotusvastaava: Janni Kotilainen  

Toimarit

Vanhempi fuksimanageri: Ellinoora Kiiskinen

Nuorempi fuksimanageri: Arttu Vuorinen

Sporttimanagerit: Timo Heikkilä & Lauri Ilola

Webbimanageri: Kari-Matti Mäkelä

Kiltismanageri: Tuuli Tyrväinen

Kv-manageri: Tuire Talvitie

Opintomanageri: Mikael Ruohonen

Projektimanageri: Matti Pajunen

Kulttuurimanageri: Janne Kiirikki

TEK-managerit: Satu Luoma & Markus Eteläpelto

Perimätietomanageri: Santtu Salonen