Kannanotto kv-opiskelijoiden
lukuvuosimaksuja vastaan

Toukokuussa TEK julkaisi koulutuspoliittsen kannanoton. Tämä aiheutti teekkaripiireissä liikehdintää eritysesti tekin näkökulma koulutuksen rahoituspohjan vahvistamisesta lukukausimaksuja keräämällä. Lukukausimaksut olisivat keskittyneet pitkälti kv-opiskelijoihin. 

Otaniemen fyysikkokilta aloitti liikehdinnän tätä vastaan ja lopulta päätyi irtisanoutumaan TEK-yhteistyöstä. Myös Tampereen teekkarikillat – mukaan lukien Man@ger kirjoittivat kannanoton TEKin linjausta vastaan. Tampereella kuitenkaan irtisanoutumista TEK-yhteistyöstä ei nähty tarpeellisena. 

Opiskelijamarkkinointi projekti

Osana opiskelijamarkkinointi projektia tuotettiin yhteistyössä laitoksen kanssa tuotettiin seuraavana keväänä erillinen video siitä, mitä tietojohtaminen on. 

Myöhemmin vastaavia videoita on ryhdytty tuottaamaan yliopiston markkinnoinnin toimesta.

Katso linkeistä eri vuosien videot:
2016         2018           2020 

Syksyllä 2014 kilta tiivisti yhteistyötä yliopiston ja laitoksen kanssa opiskelijamarkkinointiprojektin tiimoilta. Tällä pyrittiin vaikuttamaan tulevien hakijoiden mielikuviin, sillä yliopiston tuottamat materiaalit olivat aiheuttaneet puhtaita väärinymmärryksiä tutkinnon sisällöstä. Klassikoksi muodostunut ”meillä voit opiskella myös psykologiaa” oli mm. yksi eniten väärinymmärryksiä aiheuttaneita lausahduksia.

 

 Lisäksi TTY:n sisäisten Tijolle vaihtavien määrä oli nousut vahvasti, minkä vuoksi tunnistettiin, etteivät ihmiset ymmärtäneet markkinointimateriaalien perusteella mitä Tijo oikeastaan on, eivätkä sen takia uskaltaneet hakea meille, vaikka ala kiinnostikin. Projektin myötä kilta osallistui aktiivisemmin Tijon markkinointimateriaalien sisältöjen tuottamiseen ja kommentoimiseen. 

Tentinpalautus
-kilpailu uudistui

Tentinpalautuskilpailu oli ollut osa killan toimintaa ainakin vuodesta 2004. Tentinpalautuskilpailun tavoitteena on kannustaa opiskelijoita palauttamaan tenttipaperin (tai kysymykset) killan tenttiarkistoon, tukeakseen seuraavia opiskelijoita kurssisisällön opiskelussa.

Tähän asti tentinpalautuskilpailun palkkiot olivat olleet hyvin pienimuotoisia ja kisa oli kestänyt koko vuoden. Koska sähköiset tentit ja tentinpalautuskilpailun huono markkinointi oli laskenut palautettavien tenttien määrä, muutettiin kisaa houkuttelevammaksi. Palkinnosta tuli n. 50e arvoinen ja se jaettiin puolivuosittain.  Kisaan lisättiin myös live-tilanne elementtejä verkkosivuille, jotta pistetilanne olisi nähtävillä helposti

Miltä tentinpalautuskilpailu näyttää tänäpäivänä? 

14-v Vuosijuhlat

Näillä vuosijuhlilla sattui ja tapahtui,
mutta oli TTY-vuosieni kohokohta järjestää
megalomaanisia kekkereitä.
– Sonia Mathews

Juhlat kuvasi: Jussi Punamäki

Masquerade-teemaiset vuosijuhlat järjestettiin Pirkanmaan musiikkiopiston tiloissa. Facebook-kutsuun tehtailtiin hieno kuva ja kaikki kutsut aloitettiin sanoilla BOOM! tai SEKSIVAU! (tämä on jäänyt elämään vuosijuhlien jälkeen erilaisiin TTY:n  tapahtumiin). Vieraita oli paikalla tasan 102.

Alun perin vieraita piti olla alle sata, mutta viime hetkellä onnistuttiin ujuttamaan pari myöhään herännyttä kutsuvierastakin mukaan. Illan aikana nautittiin kolmen ruokalajin menu, joka oli suunniteltu niin, etteivät suurisyömäisimmätkään (aka humalaisimmatkaan) juhlijat onnistuneet syömään pöytiä tyhjiksi.

Vuosijuhlalahjoista jäi mieleen saavillinen kahvia; myöhemmin paljastui, että vain osa paketeista oli avattu ja kaadettu pohjalla olleiden avaamattomien päälle. Illan aikana juhlijoita viihdytettiin muun muassa stand-up esityksellä ja tanssibändillä. Vaikka tunnelma oli tiivis (aavistuksen ahtaissa tiloissa), olivat vuosijuhlat mitä onnistuneimmat.

Juhlat alkoivat kokkareilla musiikkiopistolla ja jatkot järjestettiin Sumeliusklubilla. Jatkoilla soitti meidän rakastama Spinni ja tottakai myös jatkoilla oli ruokaa – kaikki mitä oli, käristettiin Skillan rasvakoneissa (esim. lihapullat). Ai että! Kiitos Spinnin savukoneen ja makoisten lihapullien, aikaan saatiin myös palohälytys, josta saatiin kirjallinen varoitus. Myös sakkoja pelättiin, mutta niitä ei onneksi koskaan peritty…

Sillis järjestettiin, vaikka kyseessä eivät olleetkaan pyöreät vuosijuhlat. Paulalta oli saatu upouusi pakettiauto ja samalla vannottu, ettei autolle käy mitään. Eräs juhlijoista oli hukannut kenkänsä, joten eräs nakkilaisista ilmoittautui heittämään hänet. Kääntyessään pihaan hän kuitenkin ajoi suoraan betoniporsaaseen… kuten voineen arvata, Paula ei ollut innoissaan uuden pakettiauton kolhimisesta.

 

Sonia Mathews 
vuosijuhlavastaava 2014

Tooga-sitsit

Viini. Synti. Tooga. Houkutus.

Syksyn eeppisimmät ja mahtipontisimmat bakkanaalit ovat täällä, sillä Man@ger presents: Toogasitsit! Nämä jäsenistön eksklusiiviset juhlat johdattelevat meidät Antiikin aikaisiin houkutuksiin, joista ei jumalten ilojuoma ehdy eikä laulun sävelet hiivu!

Man@ger tarjoaa mielenräjäyttävän sitsikokemuksen, joka pidetään Zipissä torstaina 20.11. klo 18. Kiedo siis ympärillesi tooga, aseta päähäsi viiniköynnösseppele ja astele nauttimaan mahtavista jalojuomista!


Usko pois – tätä jumalaisen hyvää spektaakkelia et halua missata, joten unohda mahdolliset harkkatyödeadlinet ja tule ottamaan vauhtia viikonlopun risteilyihin kanssamme roomalaishenkeen! Tästä puhutaan vielä! 

Kiltalehden parhaat palat

Hallitus lähettää terveiset killan jäsenistölle tällä kertaa haikujen muodossa. Luovuus on kasvanut huippuunsa ja materiaalin laatu on taattu.

Voi kun ihanaa
ei skellaria tarvii
kun illat koton.

Hoi Harmaa talous
Jos edes tällä kertaa
Olisit ajois

Vittu tekniikka.
Toimisitko kunnolla?
Feilasit jälleen.

Man@ger Rankka
Helvetisti fukseja
Ai etän että

Tarvisko näitä
kaikuja kysellä myös
jäsenistöltä?

RankkaXQ:lta kerättiin parhaimmat lentävät lauseet talteen

“Mitäs tässä nyt tapahtuu?” 

– eräs matkailija punaisissa valoissa odottaessa

“Arvostan sitä, että miehet ottaa multa housut pois”

“Ei vittu mää oon allerginen viinirypäleille” 
– Eräs matkailija syötyään puolirasiallista viinirypäleitä

“Ei se maksa ku 2 rahaa”

(exculla ei olla aina ihan varmoja mikä valuutta on kyseessä)

“Olen niin onnellinen silloin, kun joku asia tekee minut onnelliseksi”

“En tiedä kuolenko vai elänkö, mutta jos en kuole, en tiedä haluanko elää”

Hallitus

Puheenjohtaja: Olli Pirttilä

Sihteeri: Elina Roine

Rahastonhoitaja: Leena Karhu

Yritysvastaava: Aleksi Linna

Fuksikapteeni: Aliisa Saari

Emäntä: Henni Niiranen

Isäntä: Valtteri Taimela

Tiedotusvastaava: Joonas Tyrväinen

 

Toimarit

Kulttuurimanageri: Aura Rapatti

Kiltismanageri: Ida Myller

Sporttimanageri: Juho Poutamo

Projektimanageri: Sanna-Maria Tapio

Fuksimanageri sr. Johanna Räisänen

Yritysmanageri: Aki Haanpää

Nörttimanageri: Joel Kosola

Excumanageri: Santeri Tuominen

KV-vastaava: Otto-Oskari Lamminpää

International helper: Ohad Shevily

Forintin Man@geri: Jere Rantalainen

Materiaalimanageri: Antti Sartjärvi

Lampun Henki: Ville Tyrväinen

Mufasa (alumnivastaava): Joona Kunnari

Kiltakummi: Aleksi Ranki