Kiltahuone Infonäyttö

Kiltahuoneella tapahtuvan viestinnän tehostamiseksi aloitettiin projekti, jonka päämääränä oli saada kiltahuoneeseen info-tv. Info-tv:n tarkoituksena on näyttää hyödyllistä informaatiota, kuten ruokalistat, bussiaikataulut ja tulevat tapahtumat, helposti päivitettävässä muodossa. 

Projektia ei kuitenkaan saatu vietyä loppuun vuoden aikana teknisten ongelmien takia, mutta info-taulu on kuitenkin asentui kiltahuoneelle. Infonäytön tekijä lupasi näytön valmiiksi ”maanantaina” – tosin hän ei tarkentantanut minkä vuoden.

Milloin infonäyttö on valmis?

…….. Maanantaina

Laitoskahvit

Kilta oli järjestänyt laitoskahveja jo useita vuosia – eli tilaisuuksia, jossa laitoksen edustaja tulisi kiltaan juttelemaan mukavia. Tätä konseptia kuitenkin terästettiin ja tapahtumasta tehtiin kuukausittainen. Laitoksen tehtäväksi tuli tuoda kiltaan munkit ja kilta keitti kahvit. 

Muutoksen myötä laitoskahveista tuli enemmän ihmisiä kiltahuoneelle tuova kuin hätistävä tapahtuma. Laitoskahvit jäivät elämään kuukausittaisena tilaisuutena antamaan palautetta kursseista, kandiaiheista tai mahdollistivat uusien tapahtumien suunnittelun laitoksen henkilökunnan kanssa.

Alumni- / Wanhussitsit

Syksyllä järjestettyyn perinteiseen alumniseminaariin tuli vuodelle 2016 toive rehellisistä bommarihaalarisitseistä teekkarisaunajatkoilla alumneille ja wanhuksille. Ja tämähän toteutettiin. Järjestäjien puolesta alumnisitsit tehtiin yhdessä Indecsin kanssa jokseenkin tiukalla budjetilla. Kuitenkin hieman ennen sitsejä järjestäjät saivat yllärisponsorointeja, joten sitsien budjetti kasvoi yli tuhannella eurolla.

Pöytäliinat ja kertikset vaihtuivat kivempiin ja juomatarjoilua höllennettiin. Tämä näkyi myös löytötavaroiden määrissä tapahtuman jälkeen. Tästäkin huolimatta tapahtuma jäi useita satasia plussalle. Huomattiin myös, että tapahtuman jälkeinen löytötavaroiden hoito ei olekaan aina ihan helppoa kun kyseessä on paljon myös Helsingissä asuvia alumneja. Onneksi Facebook tarjosi mainion alustan tuhkimotarinoiden onnellisiin loppuihin.

 

Kokkareille riittää arvioksi 1 lasi skumppaa 😀

Tarkastakaa onko oikeita korkkeja viinipulloissa, niihin tarvii avaajan

-Otteita tapahtuman dokumentaatiosta

” Kun vanhan päästää sitseilemään, niin sehän tunaroi kunnolla 😂 – eli jätin korkkarini johonkin ja samoin x määrä pienempää sälää taitaa olla kateissa, mutta ne korkkarit voisin ainakin ottaa takaisin, jos löytyy! Tosin oon jo piakkoin matkalla kohti Espoota, eli eri asia sit on MITEN mä ne saisin, mutta ehkä siihen keino keksitään, mikäli korkkarit löytyy.”

Pitkällisen facebook keskustelun jälkeen kenkä lopulta löysi omistajansa.  Tapahtuman seinällä käyty keskustelu muutoinkin aiheutti suuresti hupia järjestäjille.
Tapahtuman Facebook -seinälle pääset tästä

Kaikkien aikojen hallitus sitsit

Vuoden 2016 alkupuolella allekirjoittanut aloitti järjestelyt kauan puhuttujen kaikkien aikojen fuksivastaavien sitsien osalta. Kevään aikana järjestelyjen edetessä nousi myös mieleen kysymys, miksi rakkaalla killallamme ei vielä ole ollut vastaavan konseptin tapahtumaa. Koska tässä vaiheessa opintoja tapahtumia oli takana jo kiitettävä määrä, kuulosti myös toisen saman konseptin tapahtuman järjestäminen vanhana PJ:nä kerrassaan mainiolle idealle.

Koska alkuaskeleet olivat toteutettuna jo fuksivastaavien sitseille, hyödynsin häikäilemättä hyödyksi valmiita Google Forms -kyselyitä ja kutsupohjaa, kun korjasin stilistisesti tiedot kuntoon vastaamaan Man@gerin hallitussitsejä. Ennen varsinaisen tapahtuman lukkoon lyömistä, kiersi vanhojen hallitusten sisällä kysely, jossa kartoitettiin yleistä mielipidettä hinnasta, paikasta, ohjelmasta ja muusta asiasisällöstä. Vapaassa sanassa oli luonnollisesti klassikkopalaute: ”P*llua, jos saisi”.

Sitsien päivämäärä ajoittui syyskuulle, joten kevään ja kesän aikana oli hyvin aikaa tiedottaa hallituksia taaksepäin aina alkuvuosille asti. Tästä huolimatta palautteena tuli luonnollisesti tapahtuman jälkeen, että osalle info ei ollut ehtinyt ajoissa. Joko aika oli kullannut muistot vanhempien hallitusten keskuudessa nostalgian muodossa tai pommisuojat olivat 2016 in, mutta selkeä enemmistö kyselyyn vastanneista toivoi Bommari-sitsejä ja rentoa pukeutumista killan väreihin (muuten kun haalareissa).  Ohjelmaa ei varsinaisesti tarvittu, kun puheenvuorot toisensa perään sisälsivät muisteloita ja tarinoita aikojen takaa, joista suuri osa oli itsellekin täysin uusia, vaikka 2016 oli jo 7. opiskeluvuosi allekirjoittaneelle.

Kokonaisuutena tapahtuma oli oikein onnistunut ja n. 60 osallistujan määrä oli hyvä startti sarjassaan uudelle tapahtumalle. Vanhoille aktiiveille tapahtuman järjestämisessä on se mukava puoli, että lähtökohtaisesti ainoa pakollinen asia sitseille on pöytä ja tuolit, kaikki muu on plussaa, tai ainakin tällainen kuva välittyi palautelomakkeen perusteella.

MM95 – MM2011 on 16 vuotta eroo ja Man@ger 16 vuotta. Kaikki tähdet asennossa, joten pakko järkkää!

Ainoat risut tulivat siitä, että tapahtumassa ei ollut tarjolla Juveneksen pastapaistosta, kuten Bommarisitseissä on aina #ennen ollut.

Ville Tyrväinen

16v vuosijuhlat

Jussi Myllärniemi saa protietojohtaja palkinnon - ilves fanille ilveksen pelipaita omalla nimellä. Juhlat kuvasi Hugo Wihersaari

Vuosijuhlien järkkääminen on mielestäni kaikista opettavin kokemus koko aktiiviurallani, sillä siinä yhdistyy aikataulutus, projektinhallinta, budjetointi, ihmisten johtaminen ja oman ajan hallinta. Lisäksi oppii ottamaan oppimiskokemuksena toisten kritiikkiä vastaan. 

Vuosijuhlilla muistellaan puheilla menneitä, juodaan ja syödään hyvin. Siellä tapahtuu joka vuosi jotain ikimuistoisia. Managerin vujuilla on aina ollut loistavia kuvaajia, jolloin potretit ja muut kuvat ovat olleet loistavaa katseltavaa jälkeenpäin.

Katriina Wallinmaa, vuosijuhlavastaava 2016

 

 

Aluksi ajatuksena oli järjestää pienen budjetin “räkäilyvujut”, joissa teema olisi vastaavanlainen. Hallitus kuitenkin halusi Managerin säilyttävän siistin ja sivistyneen linjan. 

Tapahtumatiimi puolestaan halusi juhlaan vanhan ajan tuntua, joten teemaksi valikoitui Black & White. Teema sopi erittäin hyvin Bravo Plazaan ja siihen oli vieraiden helppo pukeutua. Kokkarit pidettiin samassa paikassa kuin pääjuhla. 

Kokkareilla oli tarjolla kuohuvaa, mutta ruokapuolessa kuitenkin hieman säästettiin, jottei nakkilaisia tarvitsisi kokkareille niin useaa. Kokkareille oli kutsuttu jokaisesta järjestöstä kaksi edustajaa, yritysvieraita sekä alumnit. 

Sillistä ei järjestetty, sillä haluttiin satsata rahat mieluummin pääjuhlan antimiin.

Mieleenpainuvinta 16. vuosijuhlilla oli Jussi Myllärniemi valinta Pro Tietojohtajaksi, mikä oli varmasti monelle erittäin iloinen uutinen. Juhlista jäi mieleen myös suuri määrä alkoholia per henkilö, mikä saattoi näkyä illan kulussa.

Novotonik esiintyi jatkoilla ja veti huikean shown. Mieleenpainuvin lahja oli Bionerilta saatu kultaiseksi maalattu ruohonleikkuri, joka oli aivan täysin turhake ilman mitään hyvää aasinsiltaa.

 

Fakto case study vai Case Fakto ?

Keinoäly. Koneoppiminen. Esineiden internet.

Fakto on Tietojohtajakilta Man@gerin järjestämä casekilpailu tietojohtamisen, tuotantotalouden, tietotekniikan ja informaatiotieteiden opiskelijoille. Vuonna 2016 Fakto järjestetään Tampereen teknillisellä yliopistolla ja sen casen teemoina ovat keinoäly, koneoppiminen ja esineiden internet. Fakton pääyhteistyökumppanina toimi Accenture. Muut yhteistyökumppanit olivat Avanade, Microsoft, M-Files, Kora, Tekniikan Akateemiset, Novi Research Center ja Kampusklubi.

Tijolaiset olivat jo pitkään halunneet omat Tijopäivät. Erilaisia teemoja oli kokeiltu, mutta yksikään ei ollut saanut tuulta alleen.  Samalla killassa oli herännyt keskustelu myös muiden kuin biletapahtumien järjestämisestä, jotta jäsenistölle voitaisiin tarjota monipuolisempia palveluita. 

Tästä syntyi ajatus Casekilpailusta. Projektitiimi perustettiin vuonna 2016 järjestettävälle Fakto case study – kilpailulle. Fakton ensimmäisenä yrityksenä oli Accenture.

Faktossa yhteistyöyritys tuottaa casen, jota eri opiskelijaryhmät ratkovat. Tuomaristo koostuu tapahtumaa tukevien yritysten edustajista ja laitoksesta.  Palkintona faktossa on ensimmäisestä vuodesta alkaen ollut 1000e pakkio voittaja tiimille. 

Vähän ennen ensimmäistä tapahtumaa faktotiimi sai kuitenkin viestiä eräältä paikalliselta yritykseltä. Tapahtuman nimi oli jo erään osakeyhtiön käytössä ja viestin lähettäjä painokkaasti toivoi, että vaihtaisimme tapahtuman nimen.

Tämän seurauksena jatkossa fakto saikin virallisesti uuden nimen Case Fakto. Ja aiemmin nähdyt Fakto tampere logot muuttivat muotoaan Case Fakto muotoon.

Hallitus

Puheenjohtaja: Jere Rantalainen

Sihteeri: Samuli Määttä

Rahastonhoitaja: Salla Alastalo

Tapahtumavastaava: Katriina Wallinmaa

Saunavastaava: Arttu Kukkonen

Yritysvastaava: Juho Poutamo

Fuksikapteeni: Veli-Matti Uski

Viestintävastaava: Viivi Siuko

 

Toimarit

Tapahtumatoimari: Kaisla Pakkanen

Tapahtumatoimari: Kamilla Kinos

Opintovastaava: Teemu Mikkonen

Sporttitoimari: Aleksi Roima

Saunatoimari: Nico Ylirönni

Kiltisvastaava: Saija Jokela

Kiltaäiti: Laura Pihala

Yritystoimari: Susanna Lehtonen

Yritystoimari: Pekka Kujansuu

KV-vastaava: Vilma Kankaanpää

Kulttuurivastaava: Joonas Tyrväinen

IT-vastaava: Petri Salminen

Kiltayhdyshenkil (TEK): Teemu Mikkonen

Fuksikapteeni sr.: Ida Myller

Miss (K)now-it-all: Milla Väänänen

Director of Photography: Olli Pirttilä

Superhessu: Ville Tyrväinen

Kiltakummi: Jani Sillanpää