T3 puhuttaa

Vuonna 2017 puhututti myös Tampere3 uudistuksen edistyminen. Muun muassa kiltalehdessä keskusteltiin asiasta:

Hei,
Haluaisin tietää, mikä on kiltalehden tulevaisuus, kun T3 ja Suomi40 tulee tapahtumaan. Saammeko lehteemme parempia artikkeleita esimerkiksi sukupuolen tutkimuksesta tai parempia vinkkejä pukeutumiseen? Omasta mielestäni myös vanhentunut keskiaukeaman poika voitaisiin muuttaa kaikille sopivaksi keskiaukeaman karhuksi, joka sopisi paremmin kaikille. Karhusta ei helposti voida päätellä/olettaa sukupuolta, se saatetaan assosioida nesteytykseen ja se toisi mieleen Suomen luonnon, joten ainoastaan luonnoneläimet pahoittavat mielensä karhusta, mutta todettakoon että luonnoneläimet eivät luultavasti lue Harmaata Taloutta vaan Suomen Luontoa. 

– Huolestunut kansalainen 

Kiltalehti jatkaa tulevaisuuttaan yhtä ennakoimattomasti kuin ennenkin, mutta T3:n myötä jo edelliseen numeroon lisättiin pukeutumiskeskeinen artikkeli Man@gerLooks. Koska Man@gerit selvästi edelleen tarvitsevat roolimalleja pukeutumiseensa, on Man@gerLooks luettavissa tässäkin lehdessä. 

Pitkien perinteiden muuttaminen yhdessä lehdessä on usein riski. Tästä syystä annan lukijalle mahdollisuuden valita, asettaako seinälleen keskiaukeaman pojan vai keskiaukeaman nurjanpuolen karhun. Tulevaisuus saa näyttää pahastuivatko luonnoneläimet, selvisikö karhun sukupuoli ja syrjäyttääkö keskiaukeaman nurjanpuolen karhu keskiaukeaman pojan. 

Myös killan puheenjohtaja luonnosteli vuotta Tampere3 täyteiseksi: 

Edunvalvonnan näkökulmasta elettiin mielenkiintoisia aikoja. Tampere3 oli monesti hallituksen kokouksissa esillä, ja tätä uudistusta varten jouduttiin/päästiin (allekirjoittanut ei ole vieläkään varma kumpi) killan ensimmäiset kannanotot. Kunnialla siitäkin selvittiin! Kannanottojen lisäksi killan sääntöjä jouduttiin rukkaamaan hieman uuteen uskoon johtuen myöskin kyseisestä Tampere3:sta ja uudesta yliopistosta. 

-Samuli Määttä 

Vuosijuhlat

Man@gerin 17. Vuosijuhlien teema oli Grease ja 50-luku. Teemaan päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen siksi, että se oli hyvin erilainen kuin edellisen vuoden teema ja juhlapaikan henki sopi teemaan hyvin. Teemaan oli myös suhteellisen helppoa ja hauskaa pukeutua.

Pääjuhlan lisäksi järjestettiin cocktail-tilaisuus ennen pääjuhlaa sekä sillis seuraavana päivänä. Kokkarit olivat juhlapaikalla ja kilta sai hauskoja teemaan liittyviä lahjoja ja tietenkin paljon jallua. Sillis oli teekkarisaunalla, jossa ei ollut erityisempää ohjelmaa, mutta sitäkin enemmän mukavaa yhdessäoloa ja ruokaa. 

Erityisesti mieleen näiltä vuosijuhlilta on jäänyt lahjaksi saatu kertakäyttökamera, jonka kuvat kehitettiin vuosijuhlien jälkeen ja tuotiin esille kiltahuoneelle. Kun kuvat ilmestyivät kiltahuoneen seinälle, monelle saattoikin muistua paremmin mieleen vuosijuhlien tapahtumat. Näissä juhlissa teema ja iloinen teeman mukainen tunnelma oli yllä koko juhlan ajan.

-Susanna Lehtonen

Rankkaexcu

Vuoden 2017 syyskuussa man@gerit päättivät suunnata katseensa Barcelonaan. Rankkaexcun järjestämisestä käytiin ennennäkemätön mähinä hallituksen kesken, sillä ensi kertaa pitkään aikaan rankan ilmoittautuminen oli jo keväällä, estäen pikkufuksien pääsyn kyseisiin karkeloihin. Hallitus pääsi kuitenkin yksimielisyyteen, ja tapahtuman ilmoittautuminen meni täyteen alle tunnissa. Barcelonan lämpö houkutti opiskelijoita rentoutumaan, ja ensimmäiset oluet taidettiin korkata jo matkalla lentokentälle. 

Matkan ensimmäinen takaisku koettiin hostellissa, jonka säännöissä selkeästi luki ”No parties, no alcohol”. Käytännössähän juhlafiilikseen päässeen teekkarilauman toppuutteleminen alkoholin suhteen on lähes mahdotonta, mutta matkanjärjestäjän roolissa yritin saada kaikki noudattamaan sääntöjä. Ei tarvitse ennustajaeukon taitoja ymmärtääkseen, että ryhmän promillelukemat kasvoivat kasvamistaan matkanjohtajan stressikäyrän kasvaessa samalla kulmakertoimella. Lopulta kamelin selkä katkesi ja päädyimme kaikki yhdessä tutustumaan Barcelonan yökerhojen liiketoimintamalleihin, ammatillisessa mielessä toki. Reissun ainoaksi yrityskohteeksi jäi Avanade, jossa juhlinutta teekkaria vallan rangaistiin. Espanjalaiseen tyyliin asiat selitettiin pohjia myöten, joten reissaajien kaikki energia keskitettiin hereillä pysymiseen. 

-Inari Bergius

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Vuonna 2017 juhlittiin erityistä itsenäisyyspäivää, sillä Suomen itsenäisyyttä oli kulunut jo 100 vuotta. Man@gerin itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestelyissä päätimme ottaa huomioon tämän erityisen juhlavuoden ja juhlat järjestettiinkin aiempia vuosia huomattavasti isommin ja suuremmalla budjetilla. Osallistujia juhliin tuli lähes joka killasta ja juhlijoita oli huikeat 160 kappaletta. Ilahduttavasti myös muista killoista. Koon kasvaessa paikaksi valikoitu vastikää valmistunut kielikeskuksen alakerta konetalossa (entinen kirjasto), joka tarjosi hyvät puitteet niin linnanjuhlan katsomiseen kuin koko juhlakansan saamiseen yhteen tilaan.

Juhlissa perineet jatkuivat. Tuotiin juhliin suomenlippu, pidettiin kättelykierros ja tarjolla oli totta kai sinistä boolia. Perinteiden ohella suuri juhlavuosi toi uusia ratkaisuja ja ohjelmanumeroita juhliin. Ruoat juhliin hankittiin ensimmäistä kertaa suurilta osin pitopalvelusta, mutta myös joitain hallitus teki itse. Linnanjuhlia pääsi katsomaan erillisessä huoneessa äänillä sekä juhlatilassa isoilta näytöiltä ilman ääniä. Juhlatilassa  nautittiin alkuillasta viulistin esittämä Finlandia-hymni ja juhlan aikana jazz-trion svengausta. Illan juhlapaikalla päätti bändi, joka tanssitti juhlakansaa aina Teekkarisaunalle siiirtymiseen asti. Osallistujamäärän vuoksi, jatkot olivat hyvä tapa koota innokas juhlakansa juhlahumuihin omaan paikkaansa.

-Susanna Lehtonen 

Fuksikapteeni
-uudistus

Indecsin ja Man@gerin (myöhemmin In@ger) entiset ja nykyiset fuksikapteenit kokoontuivat 1.11.2017 keskustelemaan fuksikapteenin hallituspestin ajan muuttamisesta. Kaikki paikalla olevat In@gerin kapteenit ovat todenneet nykyisen mallin olevan vanhentunut, ja tässä raportissa perehdytämme lukijan nykyisen roolin haasteisiin, ja ehdotamme uutta, parempaa mallia sekä vastaamme siihen liittyviin yleisiin kysymyksiin. 

Nykyisen mallin haasteet ja heikkoudet Nykyisen mallin haasteita ovat: 

  • Opintoaikojen rajaus: Opiskelijoilla ei ole enää aikaa uhrata hallitustoiminnalle yhtä paljon, kuin ennen. Varsinkaan, kun kapteenit usein ovat 2. vuoden opiskelijoita, joten pesti loppuisi vasta 4. vuotena. 
  • Vaihtoon lähtö/Muuhun pestiin valituksi tuleminen: Nykyinen malli rajoittaa kapteenia hakemasta muihin virkoihin TTY:llä, kuten TTYY:n hallitukseen, tai killan hallituksen pestiin. Kapteeni voi tehdä tämän halutessaan, mutta silloin hänen parinsa jää yksin. 
  • Ensimmäisen hallituskauden loputtua, fuksikapteeni valitaan automaattisesti seuraavaan hallitukseen. Muista pesteistä ei tällaista jatkoa seuraa. 
  • Suurin palo ja innostus saattavat olla lopussa, varsinkin pestin viimeisellä puolella vuodella. Fuksit eivät ole enää ”omia”, joten ei ole enää motivaatiota hoitaa hommaa parhaalla tavalla. 
  • Muut killat ovat poistuneet kahden vuoden mallista. Raksalla ja Arkkareilla on kahden vuoden malli, mutta he valitsevat fukseja, joilla riittää vielä intoa. 
  • Fuksineuvoston yhteenkuuluvuus kärsii, kun muut killat valitsevat eri tahtiin uusia fuksivastaavia. 

Uusi malli Lyhyesti kuvailtuna mallissa valitaan kaksi ”fuksitoimaria” toukokuussa, jotka jatkavat seuraavan vuoden toukokuuhun asti. Toinen (tai joku muu) valitaan jouluna yleiskokouksessa fuksikapteeniksi, joka on pestissä koko vuoden. Fuksitoimarin pesti loppuu toukokuussa, jolloin valitaan kaksi uutta fuksitoimaria. Mallissa uudistuksena on, että samaan aikaan fuksikapteenin roolissa on 2-3 henkilöä, mutta edellä mainittujen haasteiden ansiosta, In@gerin kapteenit kokevat tämän edistävän fuksien parasta. 
Hallitus

Puheenjohtaja: Samuli Määttä 

Sihteeri: Arttu Kukkonen

Rahastonhoitaja: Teemu Mikkonen

Tapahtumavastaava: Susanna Lehtonen

Saunavastaava: Aleksi Könönen

Yritysvastaava: Inari Bergius

Fuksikapteeni: Nico Ylirönni

Viestintävastaava: Saija Jokela


Toimarit

Tapahtumatoimari: Annamari Koskiniemi

Tapahtumatoimari: Joel Leskinen

Opintovastaava: Laura Malmivuori

Sporttitoimari: Pyry Collander

Saunatoimari: Aleksi Oja

Kiltisvastaava: Hanna Tahvanainen

Yritystoimari: Otso Mononen

Yritystoimari: Sonja Pakarinen

KV-vastaava: Niklas Salminen

IT-vastaava: Aleksi Tuominen

Kiltayhdyshenkilö (TEK): Teemu Mikkonen

Fuksikapteeni sr.: Veli-Matti Uski

ESTIEM-vastaava: Vilma Kankaanpää

Nakkikone: Eero Pitkänen

Ulkosuhdevastaava, päätoimittaja: Viivi Siuko

Rahastonhoitajan apulainen: Salla Alastalo

Kiltamörkö: Jere Rantalainen

Ryhdistäytyjä: Milla Väänänen

Vanha Setä: Ville Tyrväinen

Kiltakummi: Panu Kortelainen