Matka Otaniemeen

Perjantaina 7.9. tietojohtajia suuntasi kohti Otaniemeä Alkon avajaisiin ottamaan osaa projekti Alkon tyhjennykseen. 

“Siivet oli jo syöty ja puoli viiden aikaan Jaakko tylsyyksissään katseli kateellisena otaniemeläisten projektia tyhjentää uuden- karhea Alkon myymälä. ”Pitäskö lähtee tonne?” Jaakko kysyi veikeästi virnuillen. Syvä hiljaisuus laskeutui kiltahuoneelle. ”No periaatteessa, mullahan on auto käytössä”, totesi Jussi krapulapäissään rikkoessaan hiljaisuuden. Asia oli sillä selvä ja Riku pyydettiin mukaan. Hetken mietittyään Riku totesi ”Fuck it, mennään vaan”. Ainut ongelma oli, että Jussi ei ollut ajokunnossa, mutta Jaakko otti luodin joukkueen puolesta ja suostui ajamaan Hesaan.

Kamat kasaan ja lähettiin autoa hakemaan. Keitto-Vesa soitettiin mukaan ja kuuden jälkeen Mersun keula osoitti kohti Otaniemeä. Kuskilla napsui jo pahasti ja 150 km/h lasissa ei motaria pitkin kauaa kestänyt, että saatiin Mersu parkkiin Otaniemen kirjaston pihaan. Hetken hämmästelimme Etelän tropiikin lämmintä meri-ilmastoa ja todettiin, että illasta on tulossa hieno. Puettiin taisteluvarustus (haalarit ja lakki) päälle ja mentiin jonottamaan. Alkoon ei ollut vaikea löytää, sillä jono ulottui ulos asti. Ilta-Sanomien apina tuli kyselemään krapulaiselta Jussilta typeryyksiä, ja livelähetystä seuranneet kaverit onnistuivat taltioimaan tämän tosi-tv:n timantin.

Noin 25 minuuttia ja 300 euroa myöhemmin oli illan janojuomat hankittu ja seuraava tavoite oli löytää ruokaa ja karkelot mihin voisimme mennä kuokkimaan. Ostoskeskuksessa ei ollut muuta kuin kasvisruokaa, joten jouduimme kävelemään 500 metriä lähimmälle grillille. X-Burgerilla ei ollut mustaamakkaraa, joten piti tyytyä testaamaan paikalliset makkaraperunat ja grillin erikoisburgerit. “

Lue tarinan loppu kiltalehdestä, linkki sivun alareunassa. 

-Jaakko Leppiniemi, Jussi Åkerlind, Riku Sundqvist, Vesa Järvimäki 

 

Vuosijuhlat

Tietojohtajakilta Man@gerin 18. vuosijuhlille teemaksi valikoitui vuosijuhlatiimin päätöksestä Royal Casino. Keskeisinä tekijöinä valintaan vaikuttivat juhlapaikan, eli Bravo Blazan, värimaailma sekä tiimin toive mahdollistaa iltapukuun pukeutuminen vuosijuhlilla. Teema toimikin erittäin hyvin mahdollistaen pukeutumisen joko hassuttelevasti teemaa mukaillen, iltapukuun tai muuhun juhlavampaan vaatetukseen. Mahdollisuus iltapukuun pukeutumiseen tuo juhlaan tavallisia sitsejä enemmän arvokkuutta ja vuosijuhliin kuuluvaa juhlahumua sekä sopii hienosti hieman pienemmille vuosijuhlille.

18 vuosijuhlilla järjestettiin cocktailtilaisuus, mutta ei sillistä. Sillis päätettiin jättää kustannussyistä pois, sillä haluttiin priorisoida tiukan budjetin takia itse pääjuhlaan. Cocktailtilaisuus järjestettiin ennen pääjuhlaa samassa tilassa, eli Bravo Blazassa. Tilaisuuteen osallistui miltei 70 kutsuvierasta. Mukaan lukeutui edustajia niin killoista, kerhoista, omasta hallituksestamme, Tietojohtamisen laboratoriosta sekä tietenkin yhteistyöyrityksistä. Cocktailtilaisuus oli rento mutta tyylikäs tilaisuus, jossa tarjolla oli cocktailpaloja ja kuohuvaa. Ohjelmassa oli tyypilliseen tapaan lahjanluovutusta sekä onnitteluita rakkaan kiltamme ikääntymisen johdosta. Yksi mieleenpainuvimmista lahjoista oli shottiruletti, joka on tämän juhlan jälkeen päässyt useasti käyttöön. 

Aivan täysin putkeen vuosijuhlien järjestäminen ei kuitenkaan mennyt ja killassakin miltei jo legendan arvon sai tarina vuosijuhlien pöytäliinoista, noista murheen kryyneistä ja budjetin horjuttajista. Alun harmista huolimatta pöytäliinojen kanssa suoritetut kommellukset nykyään lähinnä huvittavat ja toimivat ainakin varottavana esimerkkinä muille. Juhliin mahtui paljon muistoja puheista, ystävistä, viinilaseihin päätyneistä koristenopista, lukemattomista pöytäpulloista ja ilmassa lentelevistä seteleistä. Kokonaisuudessaan tämän vuoden vuosijuhla oli sielukas, rempseä, mutta kiltamme vanhenemista arvostava.-Hanna Tahvanainen

KV-toiminta

KV-toiminnan vuosi 2018 oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja täynnä tapahtumia. Tietojohtajakilta Man@ger on perinteisesti toiminut tiiviissä yhteistyössä Tuotantotalouden kilta Indecsin kanssa kansainvälisiin asioihin liittyen ja samaa toimintatapaa jatkettiin edelleen vuonna 2018. Läheinen KV-yhteistyö Indecsin kanssa on killallemme luontevaa, sillä olemme yhdessä kiltoina osa ESTIEM-organisaatiota. ESTIEM on Euroopan laajuinen tietojohtamisen ja tuotantotalouden järjestö, joka koostuu eri maiden ja kaupunkien Local Groupeista ja Tampereen LG:n muodostaa siis yhdessä Man@ger ja Indecs. Yhteistyö Indecsin kanssa on kannattavaa senkin vuoksi, että KV-tutkinto-opiskelijamme ovat killoille yhteisiä ja heidän auttamisensa suomalaiseen opiskelijakulttuuriin ja kiltojen toimintaan liittyminen ovat tärkeitä asioita. 

KV-vuosi 2018 oli varsin tapahtumarikas, sillä erilaisia ESTIEM:iin liittyviä tapahtumia järjestettiin Tampereella usein ja ahkerasti. Keväällä oikeastaan joka kuussa tapahtui KV-sektorilla jotain. Suurimpana ja näkyvimpänä tapahtumana järjestettiin huhtikuussa Wapun aikoihin Pietarin ja Ankaran LG:n kanssa vajaan viikon vierailu Tampereelle. Tapahtuman järjestäminen vaati molemmilta killoilta suuren panoksen, mutta suuren vapaaehtoisjoukon myötä tapahtuma saatiin järjestettyä todella onnistuneesti. Eräs vuoden isoja ponnistuksia oli, kun Tampereen Local Groupimme matkusti ESTIEM:in kevään 2018 Karlsruhessa järjestettyyn yleiskokoukseen.

Karlsruhessa varmistui, että Tampere sai järjestettäväkseen kevään 2019 yleiskokouksen, johon valmistautuminen aloitettiin heti keväällä 2018. Tapahtuman järjestämiselle saatiin keväällä kasattua upea projektitiimi, joka aloitti tapahtuman varsinaisen organisoimisen. KV-toiminnasta voisi vuodelta 2018 nostaa erityisesti esille suuren vapaaehtoisten auttajien joukon Man@gerin killasta. Oli upea seurata, kuinka tapahtumasta riippumatta auttavia käsiä oli aina tarjolla, ja kuinka KV-toiminta sai vuoden aikana enenevissä määrin kiinnostusta osakseen.

Fuksien mukaan ottaminen killan KV-toimintaan onnistui myös hienosti. Fukseja lähti ensimmäisille KV-matkoilleen heti syksyllä ja heidän kiinnostuksensa ei ole lopahtanut vuoden mittaan. KV-toiminnassa hienoa on myös se, että pysymme tiiviissä yhteistyössä Indecsin kanssa. Yhteistyön kautta opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua toisen killan opiskelijoihin aivan uudella tavalla ja monet Man@gerit saavatkin elinikäisiä ystäviä Indecsiltä ja aivan Euroopan laajuisesti juuri KV- ja ESTIEM-toiminnan kautta.

-Eveliina Sihvonen

Rankkaexcu

Vuoden 2018 Rankka-XQ matka suuntautui Pirkkalan lentokentältä forinttien luvattuun maahan, Unkarin Budapestiin. Man@gerilaiset saivat nauttia syksyisestä kaupungista viisipäiväisellä retkellä, jonka ensimmäisinä päivinä tutustuimme paikalliseen yliopistoon. Kampusrakennusten kiertelyn lomassa opimme suomalais-ugrilaisen unkarin kieltä ja tutustuimme unkarilaisiin opiskelijoihin. Iltaa pääsimme viettämään kampuksella opiskelijoiden kantakapakassa ja myöhemmin myös Budapestin yössä osan maistellessa paikallista, kirkasta hedelmäraaka-ainesta. Matkan kohokohdaksi oli järjestetty yritysvierailu, joka suuntautui SAP:ille. Siellä saimme yritysesittelyn lisäksi osallistua mielenkiintoiseen paikallisen puistohankkeen innovointityöpajaan. 

Vierailujen lisäksi pääsimme itsenäisesti tutustumaan kaupungin nähtävyyksin – mm. Budan linnaan, Unkarin parlamenttitaloon sekä ketjusiltoihin. Matkan aikana pääsimme myös rentoutumaan ja lepuuttamaan kävelystä turtuneita jalkojamme Széchenyin kylpylään. Vaikka kylpylän saunat eivät vakuuttaneet suomalaisia matkantekijöitä lämmön suhteen, olivat kylpylän altaat sitäkin lämpimämpiä ja rentouttavia upeassa miljöössä. Matkan kruunasi Tonava-joen viiniristeily, jossa saimme maistella paikallisia viinejä jousiorkesterin tahdittamana sekä ihailla kauniisti valaistua kaupunkia veden ääreltä.

-Eerika Kekki 

Kuvia vuoden varrelta

Hallitus

Puheenjohtaja: Susanna Lehtonen

Sihteeri: Aleksi Könönen

Rahastonhoitaja: Ella Holmala

Tapahtumavastaava: Hanna Tahvanainen

Saunavastaava: Niko Rantala

Yritysvastaava: Laura Karintaus

Fuksikapteeni: Pyry Collander

Viestintävastaava: Katri Tuunainen

Toimarit

Fuksitoimari & Sporttivastaava: Janna Kähärä

Tapahtumatoimari: Iida Mäkinen

Fuksitoimari: Kati Koponen

Tapahtumatoimari: Noora Raudaskoski

Opintovastaava: Tiia Eronen

Saunatoimari: Ville Madekivi

Kiltavastaava: Sonja Ahonen

Yritystoimari: Risto Vuotila

Yritystoimari: Eerika Kekki

Valokuvaaja: Elina Suuronen

KV-vastaava: Eveliina Sihvonen

IT-vastaava: Akseli Arvaja

Kiltayhdyshenkilö (TEK): Katri Tuunainen

Talccari: Nico Ylirönni

Graafikko: Arttu Kukkonen

Kilta-apulainen: Venla Viertola

Ulkosuhdevastaava: Saija Jokela

Rahastonhoitajan apu: Teemu Mikkonen

Rahastonhoitajan apu: Venla Haunia

Laulusetä: Jere Rantalainen

Old Homie: Samuli Määttä

Kaikki käy -täti: Milla Väänänen

Kiltakummi: Lauri Sahramaa

 

Kiltalehdet

Miksi kiltalehti ei ole enää hauska? – Huumoriammattilainen

Kiltalehden hauskuus on kokenut inflaation niin kuin kaikki muukin tässä maailmassa. Mutta ei hätää, sillä edessä on näkyvillä noususuhdanne, todennäköisesti hallituksen vaihtuessa tammikuussa!

 

Kurssiarvostelu: TLO-11000 TIJOPK

Tietojohtamisen perusteet -kurssilla tutustutaan siihen, mitä tietojohtamien oikeasti tarkoittaa. Luennoilla tutustutaan moneen uuteen termiin, kuten tiedolla johtamiseen ja tiedon johtamiseen, sekä tutustutaan minkälaisiin työpaikkoihin tietojohtajat ovat päätyneet. Kurssin jälkeen iso osa fukseista ihmettelee vieläkin, että mitä se tietojohtaminen oikein tarkoittaa.