19. Vuosijuhlat

Man@gerin 19. vuosijuhlat vietettiin Hollywood-teeman mukaisesti prameissa merkeissä.
Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, voit selata näiden vuosijuhlien kuvaloistoa tuosta alapuolelta! 
Lisää kuvia löydät Man@gerin kuvagalleriasta.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto

Perjantaina 6. Joulukuuta juhlittiin 102-vuotiasta Suomea perinteisen Man@gerin itsenäisyyspäivän vastaanoton muodossa. Tällä kertaa juhlinnat järjestettiin Kielikeskuksessa ja jatkot perinteisesti Teekkarisaunalla. Tarjolla oli paljon hurjan hyviä cocktailpaloja, upea lauluesitys sekä upea bändi Juustosensaatio tanssittamassa juhlakansaa. 

Tapahtumatiimi oli valmistellut tätä suurta juhlaa jo syksyn alusta lähtien, varmistaakseen että tämä Man@gerin tapahtumavuoden huipennus ei jätä ketään kylmäksi. Tavoitteena oli erityisesti varmistaa, että booli on varmasti sinistä pinkin sijaan sekä linnanjuhlien kisakatsomon olemassaolo. 

Itselleni tämä itsenäisyyspäivän vastaanotto oli ensimmäinen laatuaan, ja vielä järjestäjän roolissa. Päivä oli pitkä ja rankka, mutta juhla onnistui hienosti ja kaikki vieraat viihtyivät hyvin! Tapahtuma on hyvin erilainen kaikista muista olemassaolevista tapahtumista, sillä se on samaan aikaan hyvin juhlava, rento ja hauska. Tilaisuuteen sonnustaudutaan pukuihin ja hienoihin cocktail-mekkoihin, seurustellaan miden vieraiden kanssa ja lopuksi tanssitaan villisti livemusiikin tahdissa. Tapahtuma on myös mukava siitä, että se on kouluvuoden viimeisiä yhteisiä tapahtumia ennen tenttiviikkoa ja joululomaa. 

Vuoden 2019 juhlintaan päätimmekin kutsua muiden Hervannan kiltojen, ulkosuhdekiltojen sekä keskustan yhteistyöainejärjestöjen edustajia mukaan. Monille muille kuin Man@gereille juhla onkin hyvin tuntematon, joten haluttiin aktivoida osallistujiksi muitakin kuin Man@gereita! Tämä perinne jatkunnee seuraavanakin vuonna, kun pääsen taas uudestaan järjestämään tätä hienoa itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

– Maija Lemponen

RankkaXQ Ateenaan!

Man@gerin jo perinteeksi muodostunut jokavuotinen RankkaXQ suuntautui tällä kertaa etelän lämpöön Ateenaan. Matka alkoi Hervannan kampuksen etuparkista kukonlaulun aikaan. Kaikki unisimmatkin selviytyivät ajoissa paikalle ja sitten mentiin!

Matka sai kuitenkin nopeasti yllättävän käänteen, kun reitti ei kulkenutkaan Helsingin moottoritien suuntaan. Matkanjohtaja ei kommentoinut tätä tosiseikkaa, mikä oli omiaan ruokkimaan hyvin villeiksi äityneitä huhuja matkan todellisesta määränpäästä. Kun bussimatkaa oli takana tunteja, alkoivat epävarmuus ja erilaiset pelkotilat hiipimään matkaseurueen puseroihin. Ympäristö alkoi muistuttaa jo Neuvostoliittolaista betonihelvettiä, silloin kun ikkunoista näkyi muutakin kuin metsää. Lopulta uuvuttavien tuntien jälkeen saavuttiin paikkaan, joka muistutti tavallista rivitaloa, mutta jossa luki “Lappeenrannan lentoasema”. Kaikkien menestyksekkäästi selvittyä turvatarkastuksesta noustiin lentokoneeseen, joka muistutti laadultaan arabiprinssien yksityiskoneita. Näin matka sai lentävän lähdön.

Kun kerran olimme saapuneet länsimäisen sivistyksen kehtoon, Ateenaan, oli enemmän kuin loogista, että kävimme sivistämässä itseämme erilaisissa kulttuurikohteissa. Akropoliksella kävimme tutustumassa raunioihin, josta meidät melkein heitettiin pois, sillä teekkarilakit oli kielletty kukkulalla jostain syystä. Liekö Autek käynyt paikalla? 

Kulttuuriin ja historiaan perehtymisen lomassa nautimme myös suomalaisille epätyypillisistä auringon valosta ja lämmöstä siemaillen hiekkarannoilla mojitoja ja muita nestetasapainoa ylläpitäviä valmisteita. Illat kuluivat pääosin tutustuen paikalliseen ruokakulttuuriin hienoissa ravintoloissa, sekä keskustellen esimerkiksi matkaseurueen erilaisista siivousrutiineista. Reissu huipentui paikallisen yöelämän valloitukseen pubirundin merkeissä, mikä sujui teekkareille tyypilliseen tapaan ilman moitteita. Viimeisen päivän darrassa pojat kävivät sotamuseossa muistelemassa valtion excun tunnelmia. Saatiin selville, että kreikkalaisilla sotilailla on myös tupsut lakeissaan. Reissun aikana tehtyjen lukuisten museokäyntien seurauksena yllättäen selvisikin, että auringon ja mojitojen lisäksi Kreikalla on myös melko pitkä ja rikas historia!

– Eetu Jokinen

 

Hallitus

Puheenjohtaja: Laura Karintaus
Sihteeri: Elina Suuronen
Rahastonhoitaja: Mikko Kemppi
Tapahtumavastaava: Janna Kähärä
Saunavastaava: Jaakko Leppiniemi
Yritysvastaava: Eveliina Sihvonen
Fuksikapteeni: Kati Koponen
Viestintävastaava: Sonja Ahola
Opintovastaava: Anu Tamminen

Toimarit

Taloustoimari: Matias Eko
Sporttivastaava & Fuksitoimari: Asta Sallinen
Fuksitoimari: Sikri Karhukorpi
Tapahtumatoimari: Riku Sundqvist
Tapahtumatoimari: Maija Lemponen
Hyvinvointi- ja kulttuurivastaava: Hanna Tahvanainen
Virkistystoimari: Santeri Nuotiomaa
Yritystoimari (TEK): Anni Tuomela
Yritystoimari: Joonas Schroderus
XQ-toimari: Nea Virta
KV-vastaava: Emma Ikonen
IT-vastaava: Aleksi Raatala
Mediavastaava: Venla Viertola
Ulkosuhdevastaava ja päätoimittaja: Katri Tuunanen
Kiltavastaava: Pinja Aro
Graafikko: Olli Pettersson
Materiaalivastaava: Susanna Lehtonen
Alumnivastaava: Samuli Määttä
Juhlavuosivastaava: Annamari Koskiniemi

Kiltalehdet

Haluatko tietää lisää 20. juhlavuoden ohjelmasta, RankkaXQ:sta tai muista vuoden 2019 tapahtumista? Lisää tietoa ja hauskoja juttuja löydät kiltalehden numeroista!