Toiminta vakiintuu​

Tietojohtajien taival Hervannassa oli tähän asti painottunut vahvasti uuden toiminnan edellytyksien luomiseen. Olikin siis luontevaa, että vuonna 2001 ammattiainekerhon hallitus ja jäsenistö nosti keskiöön opiskelijaelämän ja juhlimisen osana Tampereen teekkariyhteisöä. Tämä palveli osuvasti myös Man@gerin toiminnan pääpainoa, joka oli nostaa alan tunnettuutta muiden opiskelijoiden keskuudessa. Osallistuminen mahdollisimman moniin tapahtumiin mahdollisimman suurella joukolla mahdollisti tietojohtamisen ilosanoman leviämisen Tampereen opiskelijapiireihin.

Man@ger laajensi verkostoaan myös muihin opiskelijakaupunkeihin. Vuonna 2001 Man@ger aloitti ulkosuhdetoimintansa Otaniemeen Informaatioverkostojen kilta Athenen kanssa. Tänä vuonna Man@gerilla lanseerattiin myös kaksi perinteeksi muodostunutta tapahtumaa: Man@gerin ja Indecsin tutorien järjestämät Pornobileet (nyk. Kinkybileet) ja Man@gerin legendaarinen Wappumössö. 

Vaikka Man@ger oli vielä lyhyen historiansa ja pienen sisäänottonsa vuoksi tiivis yhteisö, koettiin palautteen kerääminen ja tiedoitus jo silloin tärkeiksi osa-alueiksi killan jäsenistön tyytyväisyyden kannalta. Man@ger lanseerasi palautelaatikon ja sähköpostilistan uutiskirjettä varten. Tämä toimi pohjana nykyiselle viikkotiedottelle, joka vieläkin sunnuntaisin tiedottaa jäsenistöä tulevista tapahtumista ja merkittävistä asioista kampuksella.

 

Man@ger Skellarissa​

Tietojohtajat ottivat askeleen kohti itsenäisyyttä saadessaan oman kerhotilansa Sähkötalon kellarin uumenista. Tämä toi muutoksen kokouskäytäntöihin, sillä kokouksia oli jo pidemmän aikaa järjestetty Hervannan ikonisimmassa pubissa: Kultaisessa Apinassa. Kokoustila oli vakiintunut jo niin hyvin, että kokoustajille oli usein kokoustarjoilut Kapinan puolesta virvokkeita myöten. 

Uuden kerhotilan kalusteet saatiin joukkoistettua jäsenistön tutuilta ja tuttujen tutuilta, joita kerättiin Ylioppilaskunnan pakettiautoon eri puolilta Suomea. Kerhotilan kruunasi tupaantuliaiset, joissa tarjottiin ensimmäisen kerran ikiaikaiseksi perinteeksi muodostunutta Wappumössöä, jota nykyään tarjoillaan Tupsulan Ulkoilmakonsertissa. Mössön tarina on kerrottu tarkemmin seuraavasssa katkelmassa.

 

“Emäntä Kata ja tiedotusvastaava Ilona suuntasivat kauppaan hankkimaan kakkutarpeita, ja tämän jälkeen aamupäivä vietettiin leivontapuuhissa. Leipomisen edetessä pohdimme, kuinka koulutusohjelmamme kannusti luovuuteen ja erityisesti erilaisten ideoiden esittäminen aivoriihityöskentelyssä oli silloin opiskeluun käytetyissä OLO-studioissa arvostettua.

Aloimmekin pohtia, kuinka sovinnainen ja perinteinen ratkaisu on tarjota tupaantuliaisissa täytekakkua. Perinteisten ratkaisujen sijaan tarjottavasta päättämistä olisi voinut lähestyä ideariihen kautta, jolloin olisimme voineet päätyä tarjoamaan jotakin ihan  toisenlaista syötävää. Keskustelun lopuksi totesimme, että täytekakku on hyvin tylsä ratkaisu, ja olimme myös epävarmoja kakun riittävyydestä. Ainekset oli kuitenkin jo hankittu, ja keskustelun kuluessa kakkupohjat oli leivottu. Nyt oli tullut aika koota kakku. Seuraamme liittynyt Vanha guru Tuomo haastoi meidät tekemään luovemman ratkaisun, rikkomaan kakun mössöksi. Emme ensin innostuneet ratkaisusta. Aikamme pohdittuamme totesimme kuitenkin, että mössö voisi olla hyvääkin, mutta hieman  järjestelmällisempi tapa sen tekemiseen voisi tuottaa paremman lopputuloksen. Niinpä päätimme muussata ainekset keskenään. Makutestin perusteella mössö oli kelpoa tarjottavaksi. Ison kulhon kuljettaminen kerhohuoneelle sujui huomattavan paljon helpommin kuin kakun kuljetus olisi sujunut. Kerhohuoneella pohdittiin, miksi mössöä kutsuttaisiin. Kakkumössöstä tuli vapun läheisyyden vuoksi äkkiä Wappumössö. Perinne oli syntynyt. Moni tuparivieras erehtyi ulkonäön perusteella luulemaan mössöä suolaiseksi, sillä kakkupohjanpalat muistuttivat äkkikatsomalta tonnikalaa, ja hedelmäkarkit herne-maissi-paprikaa. Yllätys oli siis melkoinen, kun tarjottava osoittautuikin makeaksi. Mössö oli riittoisaa, mutta siitä huolimatta viimeiset vieraat jäivät ilman.”

Harmaat vuodet, Man@gerin, ensimmäinen vuosikymmen 

Hallitus

Puheenjohtaja: Anna-Maria Oksanen

Sihteeri: Elisa Alatalo

Rahastonhoitaja: Liisa Oksanen

Yritysvastaava: Anssi Koivuniemi

Emäntä: Katariina Kelloniemi

Isäntä: Tomi Keskinen

Tiedotusvastaava: Ilona Ilvonen

Vanha Guru: Tuomo Vuorinen

Ei Toimareita